Stamningen gavs ett ansikte på 60-talet

KLICKA PÅ BILDERNA - på ett finurligt sätt växer de.

Titta på munnarna. Studera stamningen. Tydligt kan du se att de fastnat i en stamningsblockering, dessutom långvarig. Kanske var det nu som de gav stamningen ett ansikte, men det skulle även kunna vara riktig stamning för några av dem stammade riktigt "fult", så fult att de skulle till och med kunde skrämma varandra eller ännu värre skrämma bort de presumtiva medlemmar som inte stammade lika mycket. Det var en tid när man letade efter sätt att hantera sin stamning. Det var en skara "hungriga" entusiastiska människor som letade information. De till och med delade på hyreskostnaden. Lokalen låg granne med Evert Taubes hus, ett stenkast från Slussen i Stockholm. Tryckpressen stod i ett av hörnen, den användes för utgivning av den första tidningen "P-papper". Framför allt hade de börjat ifrågasätta den behandling som de fick i vården.

Sedan blev det den lilla klubblokalen på S:t Göransgatan, en lokal som kunde fyllas av 4-6 personer, det blev trångt för lokalen var bara några ynka kvadrat. Bilderna är från mitten av 60-talet, en tid då jag inte var med. Korten låg i lokalen på bokhyllan bredvid alla böcker som var klubbens "unika" bibliotek. Jag tog i dem, tittade på dem gång på gång. Jag såg dem inte varken i våra lokaler på Birger Jarlsgatan eller på Reimers Holme. Nu återfanns de på Stockholm stads arkiv, även jag med en artikel om meditation i vår tidskrift Plus.
Varsigod - titta på oss - det tål vi. Minst tre är tyvärr döda. Vi andra lever vidare som levande legender, eller är det som museiföremål?

Vi finns i alla fall med i de museiala arkiven.

Nästa generations medlemmar: Gallery2. 

Läsa mer: SSRs fyllde 30 år och Stig invigningstalade. 

 

 

*Avlidna

Nästa generations medlemmar: Gallery2.